V létě a zejména o prázdninách grilujeme asi nejčastěji. A nejlepší maso je naložené ve vlastních grilovacích směsích. Jednu takovou vás dnes naučíme. Ale pozor, je pikantní, někdy se jí říká i „čertova grilovací směs“, takže je vhodná spíš pro dospělé než pro děti.
Co budete potřebovat
Na 100 g pikantní grilovací směsi budete potřebovat:
– 40 g jemné kuchyňské soli,
– 10 g chilli koření,
– 15 g pálivé papriky,
– 10 g černého pepře,
– 5 g nového koření,
– 5 g kořene libečku lékařského,
– 2 g semene libečku lékařského,
– 2 g šalvěje lékařské,
– 3 g kmínu,
– 5 g sušených žampionů,
– 3 g koriandru.
Postup výroby směsi
Jednotlivá koření a bylinky umeleme nebo rozdrtíme v hmoždíři. Potom nasypeme do mísy a důkladně promícháme. Uchováváme v dobře uzavřených skleněných nádobách. Vydrží určitě rok, pokud ji nespotřebujeme dříve. Potom si raději vyrobíme čerstvou.
K čemu se tato pikantní směs hodí
Tato pikantní směs se hodí na maso kuřecí, vepřové, hovězí i ryby. Maso naložíme do směsi s olejem nejlépe přes noc, aby se hezky rozvonělo.
Užijte si grilování naplno!
Bylinky a produkty z bylinek můžete zakoupit v eshopu ZDE
Přinášíme rady, tipy a informace pro všechny zahrádkáře a milovníky pěstování. sazenicka.cz