Listy a kořeny, které sbíráte z vlastní zahrádky, sbírejte opatrně, abyste nepoškodili celou rostlinu. Poté omyté listy kořeny rozemelte v mlýnku na maso. Celou směs promíchejte s olejem. Nakonec osolte a důkladně promíchejte. Aby vám pesto dlouho vydrželo, je potřeba jej sterilizovat. Malé skleničky naplňte pestem a sterilujte v zavařovacím hrnci asi 30 minut při 85 °C.
Skladování a konzumování
Skleničky skladujte na chladném a temném místě. Tak vydrží i několik let. Otevřenou skleničku skladujte raději v chladničce a spotřebujte do 14 dnů. Hodí se na špagety, těstoviny i noky.
TIP:
Vše pro domácnost, domácí potřeby, dekoraci a mnoho dalšího můžete zakoupit ZDE
Přinášíme rady, tipy a informace pro všechny zahrádkáře a milovníky pěstování. sazenicka.cz