Sladká jídla chutnají především dětem a pak také starším lidem. Takže potomkům i babičce nebo dědečkovi, kteří přijdou na návštěvu, naservírujte tyto úžasné kynuté ostružinové knedlíky.
Co budete potřebovat
Na cca 20 knedlíků budete potřebovat:
- 500 g hrubé mouky,
- 20 g (půl kostky) droždí,
- trošku cukru,
- 200 ml teplého mléka,
- 1 vejce,
- 60 ostružin (mražených),
- moučkový cukr, smetanu na podávání,
- lístek máty nebo meduňky na ozdobu.
Postup
Nejprve si zadělejte kynuté těsto. Do misky nasypte mouku, uprostřed udělejte důlek a do něj rozdrobte droždí, které zasypete troškou cukru a zalijete troškou teplého mléka. Jakmile vzejde kvásek, přidáte do mísy vejce a zbytek mléka. Zadělejte těsto tak, aby se nelepilo ke stěnám misky. Nechte jej pod utěrkou asi hodinu kynout. Mezitím si vyndejte ostružiny z mrazáku, aby povolily, ale nerozmrazily se úplně. Po hodině vyndejte těsto z misky a nechte dokynout na vále. Dejte vařit vodu. Než se voda začne vařit, rozdělte těsto na 20 kousků, které ručně vytvarujte do placičky, do níž zabalíte vždy 3 ostružiny. Vytvarujte knedlíky. Vložte do vařící vody a vařte asi 10 minut. Podávejte posypané moučkovým cukrem, přelité smetanou a ozdobené lístkem máty nebo meduňky.
TIP:
Vše pro domácnost, domácí potřeby, dekoraci a mnoho dalšího můžete zakoupit ZDE
Přinášíme rady, tipy a informace pro všechny zahrádkáře a milovníky pěstování. sazenicka.cz