Dýňové pyré je opravdu všestranný polotovar. Připravíte jej jednoduše, když rozvaříte na kostičky nakrájenou dýni s troškou vody a můžete přisolit. Nakonec jen rozšťoucháte šťouchadlem na brambory nebo rozmixujete. Takovéto pyré vám vydrží i několik dní v lednici a můžete si z něj připravit nejrůznější dobroty podle chuti. My jsme zkusili muffiny.
V umělohmotné misce nám pyré vydrží i několik dní v lednici
Suroviny na 12 kousků
- cca 200 g dýňového pyré,
- 2 vejce,
- 150–200 g cukru,
- 150 ml oleje,
- 250 g hladké mouky,
- půl sáčku prášku do pečiva,
- půl lžičky jedlé sody,
- 1 lžička mleté skořice,
- špetka soli,
- vlašské ořechy na ozdobu,
- máslo na vymazání a hrubou mouku na vysypání formiček.
Postup
Nejprve utřeme vejce s cukrem a olejem. Do pěny vmícháme hotové dýňové pyré. Poté na hmotu navrstvíme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a sodou, skořici a sůl. Vše důkladně promícháme. Těstem ihned naplníme vymazané a vysypané formičky na muffiny asi do ¾, protože vyběhnou. Pečeme 20 minut při teplotě 180 °C. Asi v polovině pečení ozdobíme každou muffinku polovinou vlašského oříšku, aby nám zcela nezapadl do těsta.
TIP:
Vše pro domácnost, domácí potřeby, dekoraci a mnoho dalšího můžete zakoupit ZDE
Přinášíme rady, tipy a informace pro všechny zahrádkáře a milovníky pěstování. sazenicka.cz