• Pěstování dle druhu
  • Pěstování dle místa
  • Praktické tipy
  • Recepty
  • Rady a návody
Magazín, portál o zahradničení a pěstování
Žádný výsledek
Zobrazit všechny výsledky
  • Přihlásit se
  • Pěstování dle druhu
    • Bylinky
    • Houby
    • Keře
    • Luštěniny
    • Ovoce
    • Půda
    • Rostliny
    • Stromy
    • Zelenina
  • Pěstování dle místa
    • Pěstování na balkóně a terase
    • Pěstování na zahradě
    • Pěstování v interiéru
  • Praktické tipy
    • Dekorace a prvky na zahradu
    • Pergoly a zahradní domky
    • Škůdci a choroby
    • Užiteční živočichové
  • Recepty
  • Rady a návody
  • Pěstování dle druhu
    • Bylinky
    • Houby
    • Keře
    • Luštěniny
    • Ovoce
    • Půda
    • Rostliny
    • Stromy
    • Zelenina
  • Pěstování dle místa
    • Pěstování na balkóně a terase
    • Pěstování na zahradě
    • Pěstování v interiéru
  • Praktické tipy
    • Dekorace a prvky na zahradu
    • Pergoly a zahradní domky
    • Škůdci a choroby
    • Užiteční živočichové
  • Recepty
  • Rady a návody
Žádný výsledek
Zobrazit všechny výsledky
Magazín, portál o zahradničení a pěstování
Žádný výsledek
Zobrazit všechny výsledky
Úvod Bylinky

Pijte bílý čaj a vychutnejte si jeho jedinečnost

Markéta Hubáčková od Markéta Hubáčková
31.8.2020
v Bylinky, Recepty
Doba čtení: 2 minut čtení
A A
0
cajovnik

Zdroj foto: pixabay

0
Sdílet
0
ZOBRAZENÍ
Share on FacebookShare on Twitter

Mnoho lidí pije černý čaj anebo vyhledává zelený čaj pro jeho nesporné osvěžující vlastnosti, ale zkusili jste už bílý čaj? Je potřeba vybrat si kvalitní, například čínský, který má skutečně výjimečné vlastnosti.

Proč je tak vzácný

Bílý čaj byl odedávna podáván čínskému císaři a jeho rodině a nižší vrstvy na něj neměly nárok. Dnes se sice situace mění, ale přesto se jedná o jeden z nejvzácnějších a nejdražších čajů. Tajemství bílého čaje spočívá v jeho sklizni a zpracování.

Jak vzniká 

Na bílý čaj se sklízejí pupeny stejných čajovníků jako na kterýkoliv jiný čaj. Samozřejmostí je, že tyto čajovníky nejsou ošetřovány žádnými chemickými prostředky. Ovšem kouzlo je právě v tom, že se sklízejí pupeny, nikoliv až listy, a sklízejí se výhradně ručně (většinou je sklízí ženy a dívky). Stejně tak zpracování probíhá tak, že se pupeny suší dlouho v chladné a větrané místnosti, aby nedocházelo k oxidaci. Výslednou chuť a aroma čaje by poničilo jakékoliv pomačkání pupenů nebo zvýšení teploty při sušení.

Podobné články

hlozenka

Hložinky neboli plody hlohu nenechte jen tak bez využití

21.10.2023
salamounek omej

Oměj šalamounek byl spíše než jako bylinka používán pro svou jedovatost v travičství

12.8.2023
caj
Zdroj foto: pixabay

Jak se dělá nálev z bílého čaje

Ani vy nesmíte jít na bílý čaj zhurta. Nejlepší je zalít jej vodou o teplotě 75 °C a nechat několik minut louhovat. Louhovat jej můžete i opakovaně. Nejlépe si jej vychutnáte ve chvílích klidu, ticha a rozjímání.

Jak nálev z bílého čaje vypadá

Máte-li skutečně pravý bílý čaj, nálev by měl být žluté až žlutohnědé barvy, chutnat jemně až medově nasládle, měl by mít i jemně květinové aroma a dlouhý dozvuk chuti i vůně.

Přinášíme rady, tipy a informace pro všechny zahrádkáře a milovníky pěstování. sazenicka.cz

Štítky: bílý čajbylinkyčajovníkrecept
Předchozí příspěvek

Vjezd na pozemek mu nepovolili, i když měla jeho žádost vše potřebné

Další příspěvek

Zahradní nábytek trochu jinak. Použijte starší nebo vysloužilý nábytek z interiéru

PodobnéPříspěvky

hlozenka
Hloh

Hložinky neboli plody hlohu nenechte jen tak bez využití

21.10.2023
salamounek omej
Bylinky

Oměj šalamounek byl spíše než jako bylinka používán pro svou jedovatost v travičství

12.8.2023
kolac
Černý rybíz

Jak zpracovat černý rybíz co nejlépe

17.6.2023
bylinka
Bylinky

4 nejoblíbenější bylinky českých zahrádkářů. Pěstujete je správně?

31.5.2023
zdravi caj
Bylinkové čaje

Zelený čaj je požehnáním pro naše zdraví

2.7.2023
mochyne
Bylinky

Mochyně židovská – jak ji pěstovat a proč je jedovatá

1.3.2023
Další příspěvek
zidle dekorace

Zahradní nábytek trochu jinak. Použijte starší nebo vysloužilý nábytek z interiéru

rakytnik resetlakovy

Rakytník řešetlákový: Jak využít tuto vitamínovou bombu vnější i vnitřní cestou

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

five × 3 =

Přidejte si Sazenicka.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Přidat na Seznam.cz

E – Časopis SAZENIČKA

Přečíst nebo stáhnout si ho můžete ZDARMA ZDE

Přidejte se k nám na Facebooku:

Bylinkopedie v kuchyni

  • Kontakt
  • Reklama na Sazenicka.cz
  • Bylinkopedie.cz – Databáze bylinek a magazín
  • Magazín nejen pro maminky
  • zahonky.cz – Magazín pro zahrádkáře

© 2017-2021 sazenicka.cz - Všechna práva vyhrazena

Žádný výsledek
Zobrazit všechny výsledky
  • Pěstování dle druhu
    • Bylinky
    • Houby
    • Keře
    • Luštěniny
    • Ovoce
    • Půda
    • Rostliny
    • Stromy
    • Zelenina
  • Pěstování dle místa
    • Pěstování na balkóně a terase
    • Pěstování na zahradě
    • Pěstování v interiéru
  • Praktické tipy
    • Dekorace a prvky na zahradu
    • Pergoly a zahradní domky
    • Škůdci a choroby
    • Užiteční živočichové
  • Recepty
  • Rady a návody

© 2017-2021 sazenicka.cz - Všechna práva vyhrazena

Vítejte zpět!

Níže se přihlaste do vašeho účtu

Zapomněli jste heslo?

Načtěte vaše heslo

Vložte prosím vaše uživatelské jméno nebo email pro reset hesla

Přihlášení

Přidat nový playlist