Zelenina

repa

Jak může sůl pomoci červené řepě k ještě lepší chuti

Nebýt mořeplaveckých objevů Féničanů, vůbec bychom tuhle krasavici neznali. A to i přes to, že ji domorodci v severní Africe používají ve svých léčebných recepturách

srucha

Zapomenuté druhy zeleniny, které pozitivně ovlivňují náš metabolismus

Když se řekne zelenina, vybavíme si nejspíš mrkev, salát nebo okurky. Ovšem naši předci by na stejné místo radili třeba i šruchu zelnou, řeřichu nebo

rericha

Řeřichu lze pěstovat na okenním parapetu i na záhonku

Když se řekne řeřicha, vybaví se nám obvykle talířek nebo mistička s vatou, plné křehkého svěže zeleného nadělení. Ovšem bylo by chybou myslet si, že

barevne dyne

Pěstujeme dýně ze semínek

Možná jste si taky loni nechali pár semínek z dýní, když jste vydlabávali halloweenská strašidla, a teď přemýšlíte, zda je máte zasadit, nebo vyhodit. Zkuste určitě

brambory

Namrzlé brambory ještě nejsou na vyhození, díky šikovnému postupu je můžete jejich nepříjemné chuti zbavit

Snad každému z nás se povedlo někdy uskladnit brambory tak nešťastně, že neunikly zákeřným spárům mrazu. Dříve by se nejspíš taková zelenina jen rychle převařila

celer nat

Celerová nať: Nechte se překvapit jejím univerzálním použitím

Celerová nať: Pokud už ji doma máme, nejspíš ji vhodíme tak maximálně do vývaru, případně ty nejmladší listy použijeme jako základ nějaké chutné pomazánky. A

podzim

Hřejivé podzimní recepty: Jídla, která se ideálně hodí do podzimního počasí

Říj 10, 2020Žádné komentáře

Podzimní recepty: Teplé a slunečné léto střídá barevný a chladnější podzim. Když začíná chladno zalézat za nehty, dostáváme chuť na jídla, které nás zahřejí. Saháme

cesneky

Co nezanedbat při pěstování česneku, aby byl skutečně zdravý

Říj 02, 2020Žádné komentáře

Pěstovat česnek není příliš těžké, ale přece jen si musíme dát pozor na některá specifika, která s sebou jeho pěstování přináší. Když je budete znát, podaří

kren selsky

Křen a jeho tajemství: Chutná i léčí zároveň

Zář 26, 2020Žádné komentáře

Patří do čeledi brukvovitých a bez výjimky jde o jejího nejštiplavějšího zástupce. Ano, přesně takový je křen selský, který se na našich stolech pravidelně objevuje

Zavřít