Ovoce

rybizy

O odkvetlé rybízy se dobře starejte, odvděčí se vám příští rok

Rybíz: Také nedáte dopustit na tyto lahodné plody, plné chuti, vitamínů a antioxidantů? Pak byste měli vědět, jakou péči vaše rybízy potřebují, aby byly i

rybiz

Chcete mít letos bohatou úrodu rybízu? Vyzkoušejte tyto tipy na péči

Černý rybíz: Dnes budeme hovořit o černém rybízu (Ribes nigrum), který patří na našich zahrádkách dlouhodobě k velmi oblíbeným plodinám. Jeho hrozny bobulek už na

zavareniny

Zavřeniny jsou přívětivější sestřičky zavařenin. Tuhle metodu konzervace uplatníte od jara až do podzimu

Účinných metod na konzervaci plodů přírody není nikdy dost. Pokud ovšem hledáte takovou, která vám v natrhaném ovoci či bylinkách pomůže uchovat všechny prospěšné látky,

ovoce ananas

Už se nemůžete dočkat zavařovací sezóny? Vyzkoušejte náš báječně exotický kompot z ananasu

Kompot z ananasu: návodů není nikdy dost. Nechcete-li pro příště utrácet vysoké sumy za drahé exotické kompoty plné cukru, konzervantů a dalších nechtěných složek, naučte

jahody

Zdvojnásobte si letos úrodu jahod

Jahody jsou asi nejlepším ovocem pro děti, ale i na výrobu džemů, marmelád, navíc se dají se sušit i zamrazit. Proč toho tedy nevyužít a

meloun

Pěstování vodních a žlutých melounů v našich podmínkách

Klima se nám stále otepluje, a tak není divu, že i v našich podmínkách můžeme pěstovat druhy ovoce a zeleniny, které by se jinak pěstovaly mnohem

citrony plody

Bio nebo nebio a další užitečné informace o citrónu

Citróny: Patří do naší domácí lékárničky stejně neodmyslitelně jako třeba máta nebo med. I přesto se však vyplatí podívat se citrónu trochu na zoubek. Vyhnete

mispule plod

Sklizeň mišpulí přichází až s prvními mrazíky, co vše se skrývá uvnitř plodů

Říj 18, 2020Žádné komentáře

Mišpule je okrasný zahradní stromek, na kterém uzrávají plody na první pohled až exotického vzhledu. Mnoho z vás si jistě kladlo otázku, jestli jsou jedlé. Potěšit

podzim

Hřejivé podzimní recepty: Jídla, která se ideálně hodí do podzimního počasí

Říj 10, 2020Žádné komentáře

Podzimní recepty: Teplé a slunečné léto střídá barevný a chladnější podzim. Když začíná chladno zalézat za nehty, dostáváme chuť na jídla, které nás zahřejí. Saháme

Zavřít