Recepty

snidane

Dokonalé souznění červené cibule a slaniny – zlato ve skleničce alias slaninová marmeláda vás překvapí

Slaninová marmeláda: Chcete vyzkoušet něco netradičního, přitom však chuťově jednoduše dokonalého? Spotřebujte svoje loňské zásoby cibule, přidejte k nim ještě několik dalších prověřených ingrediencí a

kombucha lahev

Proč si vyrobit kombuchový ocet? K vašemu zažívání je šetrnější a nabídne více zdravotních benefitů

Kombuchový ocet – ať už lihový, vinný nebo třeba jablečný – do kuchyně neodmyslitelně patří. Mnoha jídlům dodává tu správnou chuť, podporuje využitelnost některých živin

chili

Poctivé feferonkové pesto vám pomůže i v boji proti virům

Feferonkové pesto: Dezinfekce ústní dutiny dostává s příchodem koronaviru docela nový rozměr. Tvrdí se totiž, že pravidelnou očistou ústních sliznic dokážeme zabránit tomu, aby se

srucha

Zapomenuté druhy zeleniny, které pozitivně ovlivňují náš metabolismus

Když se řekne zelenina, vybavíme si nejspíš mrkev, salát nebo okurky. Ovšem naši předci by na stejné místo radili třeba i šruchu zelnou, řeřichu nebo

ovoce ananas

Už se nemůžete dočkat zavařovací sezóny? Vyzkoušejte náš báječně exotický kompot z ananasu

Kompot z ananasu: návodů není nikdy dost. Nechcete-li pro příště utrácet vysoké sumy za drahé exotické kompoty plné cukru, konzervantů a dalších nechtěných složek, naučte

dyne

Dýňová semínka a olej – pro zdraví i krásu

Dýňová semínka a olej: Dýně už dnes neznamená jen vydlabané strašidlo na Halloween. Dá se výborně zpracovat v kuchyni, kromě dužiny nám dýně dává i

sul

Chcete vyzkoušet jinou bylinkovou sůl? Vyzkoušejte saturejkovou

Saturejková sůl není sice tak obvyklá jako jiné bylinkové soli, avšak získá si vás svým aromatem, chutí a nakonec i jednoduchostí přípravy.

vres

Vřes uklidňuje, pomáhá s nespavostí a je protizánětlivý

Vřes je oblíbená okrasná rostlinka, která nechybí v žádné podzimní dekoraci. Vydrží velmi dlouho. Málokdo už ví, že má také léčivé účinky. Jako léčivka se však

celer nat

Celerová nať: Nechte se překvapit jejím univerzálním použitím

Celerová nať: Pokud už ji doma máme, nejspíš ji vhodíme tak maximálně do vývaru, případně ty nejmladší listy použijeme jako základ nějaké chutné pomazánky. A

Zavřít