Recepty

cerny caj

Černý čaj je klasika. Jak vzniká, jaké má účinky a kolik druhů černého čaje známe?

Černý čaj je klasický čaj, který všichni pijeme a také byl jako první dovezen z Číny a dalších čajových velmocí do Evropy. Jak vzniká černý čaj,

caje

Bílý čaj je nejjemnější ze všech čajů

Bílý čaj byl v dřívějších dobách vyhrazen pouze pro krále, resp. císaře. Dnes si jej můžete vychutnat i vy. Jak se vyrábí a jaké má účinky?

matcha caj

Čaj matcha je speciální práškový čaj

Zář 25, 2022Žádné komentáře

Zelený čaj matcha v Japonsku slouží k přípravě čaje při čajových obřadech. Dnes se od něj v Japonsku trochu ustupuje, zato se začal pít v evropských zemích. Pojďme se

turan rocni

Turan roční, odpuzuje blechy a tiší také bolest

Turan svým vzhledem připomíná přerostlou sedmikrásku nebo astru. Na první pohled je nenápadný, ale může nám toho spoustu nabídnout. Pokud vám vyroste v zahradě, jen tak

cesnek cerny

Už jste slyšeli o černém česneku? Má pozoruhodné účinky a využijete ho i v kuchyni

Mnozí by si mohli myslet, co že je to za zvláštní druh česneku. Není to však samostatná odrůda, je to nám známý obyčejný česnek, který

sporys

Sporýš (verbena) je všestranná bylinka, která si poradí hned s několika problémy

Sporýš je stará léčivka, které byla přikládána magická moc. Při svých rituálech ji využívali druidové. V lidovém léčitelství se zabydlela pro své mnohostranné využití. Najdeme ji

bulgur

Zdravé recepty z bulguru. Obsahuje mnoho důležitých živin

Proč jíst bulgur? Je totiž superzdravý! Obsahuje mnoho důležitých živin – kupříkladu vitamín A a vitamin B6, dále minerální látky, zejména železo, hořčík a fosfor.

cuketa

Jaké vitamíny obsahuje cuketa a co všechno se z ní dá uvařit

Cuketa je takovým evergreenem v našich zahradách a ne nadarmo se říká, že pozdrav zahrádkářů po celé léto zní: „Nechcete cuketu?“ No ano, ale co z ní

chipsy

Chutný tip pro dobrou náladu– sýrové chipsy s tymiánem

Sýrové chipsy s tymiánem: Zima je v našich podnebních podmínkách charakterizována zejména nedostatkem slunečního záření. Díky tomu se v naší kůži utváří jen malé množství