Cuketa je takovým evergreenem v našich zahradách a ne nadarmo se říká, že pozdrav zahrádkářů po celé léto zní: „Nechcete cuketu?“ No ano, ale co z ní
Sýrové chipsy s tymiánem: Zima je v našich podnebních podmínkách charakterizována zejména nedostatkem slunečního záření. Díky tomu se v naší kůži utváří jen malé množství
Slunečnice jsou opravdové královny našich zahrad, už proto, že dorůstají až 3 metrů výšky a jsou prakticky nepřehlédnutelné. Co ale s nimi na podzim? Květy do
Švestky se obvykle urodí jednou za dva roky, ale zato je jich tolik, že často nevíte, co s nimi. Poradíme vám a dozvíte se i to,
Melounový sorbet: Jen málokterá chuť dokáže charakterizovat tak, jako právě ta melounová. A nezáleží na tom, že se k nám většinou musí dovážet ze zahraničí (byť
Bylinková sezóna je v plném proudu, čerstvé bylinky máme neustále k dispozici, ať už ze své zahrádky nebo z divoké přírody. Možností, jak zeleň zpracovat, je mnoho. Zkuste
Slaninová marmeláda: Chcete vyzkoušet něco netradičního, přitom však chuťově jednoduše dokonalého? Spotřebujte svoje loňské zásoby cibule, přidejte k nim ještě několik dalších prověřených ingrediencí a
Kombuchový ocet – ať už lihový, vinný nebo třeba jablečný – do kuchyně neodmyslitelně patří. Mnoha jídlům dodává tu správnou chuť, podporuje využitelnost některých živin
Feferonkové pesto: Dezinfekce ústní dutiny dostává s příchodem koronaviru docela nový rozměr. Tvrdí se totiž, že pravidelnou očistou ústních sliznic dokážeme zabránit tomu, aby se