Hledáte stále nové a zajímavé recepty, které by vám pomohly zužitkovat hojnou úrodu šťavnatých plodů ze zahrádky? Dnes vám pomůžeme s přebytečnými paprikami. Do jednoho chlebíku jich sice není potřeba moc, ale dozajista vám tolik zachutná, že ho budete připravovat stále znovu, a znovu a znovu.
Potěšíte s ním své hosty nebo si ho můžete užít jako nevšední chuťovku. Rozumí si s pomazánkami, ale chutnat vám bude i jen tak. Zvládne ho i méně zkušená kuchařka. A jaké ingredience budete při jeho přípravě potřebovat?
- 180 gramů hladké mouky
- 50 gramů kukuřičné mouky
- 2 lžičky kypřícího prášku
- 150 ml bílého vína
- tuk na vymazání a strouhanku na vysypání formy
- podle chuti sůl a pepř
- 100 gramů tvrdého sýra (ementál)
- 100 gramů šunky
- 4 větší vejce
- 100 ml olivového oleje
- 250 gramů papriky (zelená, červená, žlutá)
- tuk na vymazání a strouhanku na vysypání formy
- podle chuti sůl a pepř
Začněte suchými ingrediencemi
Obě mouky prosejte – dostanete do nich vzduch a chlebík bude nadýchanější. Přidejte všechny sypké ingredience, černé pepř, sůl, a kypřící prášek. Vše dobře promíchejte.
Vezměte vejce a oddělte žloutky od bílků. Žloutky důkladně vymíchejte s olivovým olejem a vínem. Přidejte najemno nastrouhaný sýr a nakrájenou šunku. Opět promíchejte. A nakonec lehce po částech zapracujte tuhý sníh z bílků. Úplně v závěrečném kroku přijdou do těsta malé kostičky čerstvých paprik. Nemusí být nutné ze tří barev, ale bude to lepší. Pokud byste je do těsta přidali dříve, těsto by příliš provlhlo.
Paprikový chléb z kukuřičné mouky upečte dokřupava
Troubu rozehřejte na 180°C. Vhodnou nádobu vymažte máslem a vysypte strouhankou. Vlijte těsto a pečte dokřupava, bude to trvat asi půl hodiny. Chlebík s paprikami chutná nejlépe čerstvý.
TIP:
Bylinky a produkty z bylinek můžete zakoupit v eshopu ZDE
Přinášíme rady, tipy a informace pro všechny zahrádkáře a milovníky pěstování. sazenicka.cz