Magazín, portál o zahradničení a pěstování
Žádný výsledek
Zobrazit všechny výsledky
  • Přihlásit se
  • Pěstování dle druhu
    • Bylinky
    • Houby
    • Keře
    • Luštěniny
    • Ovoce
    • Půda
    • Rostliny
    • Stromy
    • Zelenina
  • Pěstování dle místa
    • Pěstování na balkóně a terase
    • Pěstování na zahradě
    • Pěstování v interiéru
  • Praktické tipy
    • Dekorace a prvky na zahradu
    • Pergoly a zahradní domky
    • Škůdci a choroby
    • Užiteční živočichové
  • Recepty
  • Rady a návody
  • Pěstování dle druhu
    • Bylinky
    • Houby
    • Keře
    • Luštěniny
    • Ovoce
    • Půda
    • Rostliny
    • Stromy
    • Zelenina
  • Pěstování dle místa
    • Pěstování na balkóně a terase
    • Pěstování na zahradě
    • Pěstování v interiéru
  • Praktické tipy
    • Dekorace a prvky na zahradu
    • Pergoly a zahradní domky
    • Škůdci a choroby
    • Užiteční živočichové
  • Recepty
  • Rady a návody
Žádný výsledek
Zobrazit všechny výsledky
Magazín, portál o zahradničení a pěstování
Žádný výsledek
Zobrazit všechny výsledky
Úvod Ovoce Zpracování a uchování ovoce

Zavařování jablečných švestek

sazenicka.cz od sazenicka.cz
21.6.2024
v Ovoce, Švestky, Zpracování a uchování ovoce
Doba čtení: 2 minut čtení
A A
0
maribel

foto: envato

Zavařování jablečných švestek je vynikajícím způsobem, jak si uchovat jejich jedinečnou chuť a výživné hodnoty na delší dobu. Jablečné švestky, známé také jako mirabelky, jsou malé, sladké a aromatické, což je činí ideálními pro konzervaci.

Výběr a příprava jablečných švestek

Klíčem k úspěšnému zavařování je výběr kvalitních a zralých jablečných švestek. Je důležité vybrat plody, které jsou pevné a bez známek poškození. Před zpracováním je třeba švestky důkladně umýt a odstranit pecky.

Proces zavařování

Po přípravě švestek se přistoupí k samotnému zavařování. Švestky se vloží do čistých sklenic, které mohou být předem sterilizovány. Švestky lze zalít sladkým nálevem nebo sirupem, který pomůže uchovat jejich chuť a texturu. Sklenice se pak pečlivě uzavřou a sterilizují v horké vodní lázni.

maribelka
foto: envato

Skladování zavařených švestek

Po sterilizaci je důležité sklenice s švestkami ochladit a uložit na chladném, tmavém místě. Při správném skladování mohou zavařené švestky vydržet několik let, aniž by došlo ke ztrátě kvality.

Použití zavařených jablečných švestek

Zavařené jablečné švestky lze použít v různých kulinářských aplikacích. Jsou výborné jako příloha k dezertům, v koláčích nebo jako součást ovocných salátů. Mohou být také použity jako sladká komponenta v některých slaných jídlech.

Zavařování jablečných švestek je skvělý způsob, jak si vychutnat jejich chuť po celý rok. Tento proces nejenže konzervuje švestky, ale také umožňuje jejich kreativní využití v široké škále receptů.

Štítky: informace o ovocijablečné švestkyovocešvestky receptuchování ovocezavařovánízavařování švestekzimazpracování ovoce
SdíletTweetPin
sazenicka.cz

sazenicka.cz

Jako redakce portálu sazenicka.cz přinášíme pro naše čtenáře články, informace zejména pro milovníky pěstování a zahradničení. Připravili jsme rovněž databázi rostlin, kterou pro vás pravidelně aktualizujeme.

Podobné články

chili 5242933 1280

Květ bez plodu: Jak nedostatek bóru ohrožuje úrodu kvetoucích plodin

od Jitka Chvapilova
20.7.2025
0

Květy bez plodů: Zdravá, plodící rostlina je výsledkem souhry mnoha faktorů – od kvalitní půdy, přes správnou zálivku až po...

apple 4055926 1280

Černý povlak na jablkách i hruškách: Co je sazovitost ovoce a jak s ní účinně bojovat

od Jitka Chvapilova
18.7.2025
0

Při sklizni ovoce může být velkým zklamáním zjištění, že plody nejsou krásně lesklé a zdravé, ale pokryté černým, matným povlakem,...

Další příspěvek
boruvka dezert

Mražení borůvek pro zdravé dezerty

ovocny napoj

Jak udělat domácí ovocné nápoje

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

four × 1 =

Mohlo by vás zajímat

Sušení ovoce pro domácí müsli

Sušení ovoce pro domácí müsli

29.5.2024
leaf 1401140 1280

Přepálené listy od slunce: příčiny, jak je rozpoznat a chránit rostliny před spálením

13.7.2025
chodidla

Bylinková relaxace pro chodidla. Úleva pro vaše nohy

8.6.2020

Populární články

  • clematis

    Jak rozmnožit plamének? Existují celkem tři snadné způsoby

    4 sdílení
    Sdílet 0 Tweet 0
  • Hnojení kávovou sedlinou: Kde se nehodí a kde naopak nahradí to průmyslové

    6 sdílení
    Sdílet 0 Tweet 0
  • Vajgélii můžete upravovat řezem až do poloviny července. Doporučujeme to však neodkládat

    13 sdílení
    Sdílet 0 Tweet 0
  • Když listy česneku žloutnou, nebývá odhalení příčiny těžké. Pomůžeme vám s tím a poradíme se zásahem

    1 sdílení
    Sdílet 0 Tweet 0
  • Pětkovec kopinatý je novinka mezi přenosnými rostlinami. Potěší zajímavými květy i jednoduchou péčí

    1 sdílení
    Sdílet 0 Tweet 0

Přidejte si Sazenicka.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Přidat na Seznam.cz

© 2017-2021 sazenicka.cz - Všechna práva vyhrazena

Vítejte zpět!

Níže se přihlaste do vašeho účtu

Zapomněli jste heslo?

Načtěte vaše heslo

Vložte prosím vaše uživatelské jméno nebo email pro reset hesla

Přihlášení

Přidat nový playlist

Žádný výsledek
Zobrazit všechny výsledky
  • Pěstování dle druhu
    • Bylinky
    • Houby
    • Keře
    • Luštěniny
    • Ovoce
    • Půda
    • Rostliny
    • Stromy
    • Zelenina
  • Pěstování dle místa
    • Pěstování na balkóně a terase
    • Pěstování na zahradě
    • Pěstování v interiéru
  • Praktické tipy
    • Dekorace a prvky na zahradu
    • Pergoly a zahradní domky
    • Škůdci a choroby
    • Užiteční živočichové
  • Recepty
  • Rady a návody

© 2017-2021 sazenicka.cz - Všechna práva vyhrazena