Magazín, portál o zahradničení a pěstování
Žádný výsledek
Zobrazit všechny výsledky
  • Přihlásit se
  • Pěstování dle druhu
    • Bylinky
    • Houby
    • Keře
    • Luštěniny
    • Ovoce
    • Půda
    • Rostliny
    • Stromy
    • Zelenina
  • Pěstování dle místa
    • Pěstování na balkóně a terase
    • Pěstování na zahradě
    • Pěstování v interiéru
  • Praktické tipy
    • Dekorace a prvky na zahradu
    • Pergoly a zahradní domky
    • Škůdci a choroby
    • Užiteční živočichové
  • Recepty
  • Rady a návody
  • Pěstování dle druhu
    • Bylinky
    • Houby
    • Keře
    • Luštěniny
    • Ovoce
    • Půda
    • Rostliny
    • Stromy
    • Zelenina
  • Pěstování dle místa
    • Pěstování na balkóně a terase
    • Pěstování na zahradě
    • Pěstování v interiéru
  • Praktické tipy
    • Dekorace a prvky na zahradu
    • Pergoly a zahradní domky
    • Škůdci a choroby
    • Užiteční živočichové
  • Recepty
  • Rady a návody
Žádný výsledek
Zobrazit všechny výsledky
Magazín, portál o zahradničení a pěstování
Žádný výsledek
Zobrazit všechny výsledky
Úvod Ovoce Zpracování a uchování ovoce

Konzervace jablíček v alkoholu

sazenicka.cz od sazenicka.cz
12.8.2024
v Jablka, Ovoce, Zpracování a uchování ovoce
Doba čtení: 2 minut čtení
A A
0
jablko

foto: envato

Konzervace jablíček v alkoholu je tradiční metoda uchování, která kombinuje chuť čerstvých jablíček s výraznými tóny oblíbeného alkoholu. Tato metoda nejenže prodlužuje dobu, po kterou můžeme jablíčka konzumovat, ale také je obohacuje o nový rozměr chutí.

Výběr jablíček a alkoholu

Pro konzervaci je důležité vybrat čerstvá a zralá jablíčka, která jsou pevná a bez viditelných známek poškození. Jako alkohol se nejčastěji používá rum nebo brandy, ale můžete experimentovat i s jinými druhy, jako je whiskey nebo calvados, které dodají jablíčkům jedinečnou chuť.

jablka
foto: envato

Příprava jablíček

Jablíčka omyjte, oloupejte, vykrojte jádřince a nakrájejte na menší kousky nebo plátky. Tento krok je důležitý, aby se alkohol mohl rovnoměrně absorbovat do celého plodu.

Proces konzervace

V sterilizované sklenici vrstvěte jablíčka a mezi ně přidávejte cukr, který pomůže s konzervací a dodá sladkost. Na jablíčka nalijte dostatek alkoholu, aby byly plně ponořené. Sklenici uzavřete a nechte na tmavém a chladném místě zrát několik týdnů až měsíců.

Skladování jablíček v alkoholu

Jablíčka v alkoholu uchovávejte na chladném a temném místě. Během skladování se chutě prolnou a jablíčka získají výraznější aromu.

jabicka
foto: envato

Použití konzervovaných jablíček

Konzervovaná jablíčka můžete použít jako dekoraci v koktejlech, jako přísadu do dezertů nebo je servírovat přímo jako jedinečný digestiv po dobrém jídle.

Konzervace jablíček v alkoholu je zajímavým způsobem, jak využít a uchovat podzimní sklizeň jablíček. Tato metoda nejenže jablíčkům dodá jedinečnou chuť, ale také je promění v exkluzivní pochoutku, která může sloužit jako skvělý doplněk k mnoha příležitostem.

Štítky: informace o ovocijablíčkajablkakonzervacekonzervace jablekKonzervace jablíček v alkoholuovoceuchování ovocezimazpracování ovoce
SdíletTweetPin
sazenicka.cz

sazenicka.cz

Jako redakce portálu sazenicka.cz přinášíme pro naše čtenáře články, informace zejména pro milovníky pěstování a zahradničení. Připravili jsme rovněž databázi rostlin, kterou pro vás pravidelně aktualizujeme.

Podobné články

hrusen

Ovoce z cizího stromu na vašem pozemku – komu vlastně patří?

od Jitka Chvapilova
22.5.2025
0

Zahrada je místo klidu, přírody a plodů práce. Ale co když ty plody padají z jiného stromu, než jaký stojí...

jablka t

Domácí šťáva: Jak pěstovat a zpracovávat jablka pro výrobu šťáv

od Jitka Chvapilova
6.5.2025
0

Jablka patří mezi nejčastěji pěstované ovocné druhy v České republice. Nejenže jsou chutná a zdravá, ale mají také široké využití...

Další příspěvek
hrozny

Výroba domácího hroznového octa

vanilka ovoce

Zavařování ovoce s vanilkou a skořicí

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

ten − nine =

Mohlo by vás zajímat

cinske zeli

Čínské a pekingské zelí: Vypěstujte si zelí na salát

9.6.2020
cinie

Jak pěstovat cínie: Královny letních záhonů

30.4.2025
echrava

Čechrava – ideální kráska do stinných zákoutí

13.12.2020

Populární články

  • clematis

    Jak rozmnožit plamének? Existují celkem tři snadné způsoby

    4 sdílení
    Sdílet 0 Tweet 0
  • Hnojení kávovou sedlinou: Kde se nehodí a kde naopak nahradí to průmyslové

    6 sdílení
    Sdílet 0 Tweet 0
  • Když listy česneku žloutnou, nebývá odhalení příčiny těžké. Pomůžeme vám s tím a poradíme se zásahem

    1 sdílení
    Sdílet 0 Tweet 0
  • Vajgélii můžete upravovat řezem až do poloviny července. Doporučujeme to však neodkládat

    13 sdílení
    Sdílet 0 Tweet 0
  • Dnes již můžeme pěstovat gerbery na naší zahrádce

    1 sdílení
    Sdílet 0 Tweet 0

Přidejte si Sazenicka.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Přidat na Seznam.cz

© 2017-2021 sazenicka.cz - Všechna práva vyhrazena

Vítejte zpět!

Níže se přihlaste do vašeho účtu

Zapomněli jste heslo?

Načtěte vaše heslo

Vložte prosím vaše uživatelské jméno nebo email pro reset hesla

Přihlášení

Přidat nový playlist

Žádný výsledek
Zobrazit všechny výsledky
  • Pěstování dle druhu
    • Bylinky
    • Houby
    • Keře
    • Luštěniny
    • Ovoce
    • Půda
    • Rostliny
    • Stromy
    • Zelenina
  • Pěstování dle místa
    • Pěstování na balkóně a terase
    • Pěstování na zahradě
    • Pěstování v interiéru
  • Praktické tipy
    • Dekorace a prvky na zahradu
    • Pergoly a zahradní domky
    • Škůdci a choroby
    • Užiteční živočichové
  • Recepty
  • Rady a návody

© 2017-2021 sazenicka.cz - Všechna práva vyhrazena