Magazín, portál o zahradničení a pěstování
Žádný výsledek
Zobrazit všechny výsledky
  • Přihlásit se
  • Pěstování dle druhu
    • Bylinky
    • Houby
    • Keře
    • Luštěniny
    • Ovoce
    • Půda
    • Rostliny
    • Stromy
    • Zelenina
  • Pěstování dle místa
    • Pěstování na balkóně a terase
    • Pěstování na zahradě
    • Pěstování v interiéru
  • Praktické tipy
    • Dekorace a prvky na zahradu
    • Pergoly a zahradní domky
    • Škůdci a choroby
    • Užiteční živočichové
  • Recepty
  • Rady a návody
  • Pěstování dle druhu
    • Bylinky
    • Houby
    • Keře
    • Luštěniny
    • Ovoce
    • Půda
    • Rostliny
    • Stromy
    • Zelenina
  • Pěstování dle místa
    • Pěstování na balkóně a terase
    • Pěstování na zahradě
    • Pěstování v interiéru
  • Praktické tipy
    • Dekorace a prvky na zahradu
    • Pergoly a zahradní domky
    • Škůdci a choroby
    • Užiteční živočichové
  • Recepty
  • Rady a návody
Žádný výsledek
Zobrazit všechny výsledky
Magazín, portál o zahradničení a pěstování
Žádný výsledek
Zobrazit všechny výsledky
Úvod Ovoce Zpracování a uchování ovoce

Mražení jahod pro lahodné pečení

Jitka Chvapilova od Jitka Chvapilova
13.4.2025
v Ovoce, Zpracování a uchování ovoce
Doba čtení: 2 minut čtení
A A
0
jahoda chlad

fotografie: pixabay

Mražení jahod je výborný způsob, jak si zachovat jejich chuť a výživu pro pečení. Zamražené jahody mohou být využity v různých receptech, od koláčů po muffiny, a přinášejí letní svěžest do dezertů.

Výběr a příprava jahod

Klíčem k úspěšnému mražení je vybrat kvalitní, zralé jahody. Jahody by měly být pevné, bez známek plísně nebo poškození. Před mražením je důležité jahody omyt, osušit a odstranit zelené stopky.

Proces mražení jahod

Pro zachování tvaru a kvality jahod je nejlepší metoda mražení v jedné vrstvě. Rozložte jahody na pečicí papír na plechu a nechte je v mrazáku zmrznout. Po zmrznutí jahody přesuňte do mrazicích sáčků nebo nádob, aby zabraly méně místa a byly chráněny před vysušením.

Použití zamražených jahod v pečení

Zamražené jahody můžete použít přímo ze mrazáku, není nutné je předem rozmrazovat. Jsou ideální pro koláče, cheesecakes, muffiny nebo palačinky. Při použití v těstě mohou zamražené jahody trochu prodloužit dobu pečení.

jahoda ovoce
fotografie: pixabay

Výhody mražení jahod

Mražením jahod si zachováte jejich vysoký obsah vitamínů a antioxidantů. Navíc mražení umožňuje využít letní ovoce i v zimě, což přináší výraznou čerstvou chuť do vašich zimních dezertů.

Mražení jahod je snadný a efektivní způsob, jak si užít jejich chuť i mimo sezónu. S trochou plánování můžete mít po celý rok k dispozici kvalitní ingredienci pro vaše pečení a další kulinářské výtvory.

Štítky: informace o ovocijahodymrazenímrazení jahodovoceuchování ovocezimazpracování ovoce
SdíletTweetPin
Jitka Chvapilova

Jitka Chvapilova

Podobné články

ovocny

Příprava ovocných kompotů z čerstvého ovoce

od Jitka Chvapilova
16.4.2025
0

Příprava ovocných kompotů z čerstvého ovoce je ideálním způsobem, jak si zachovat chuť léta po celý rok. Kompoty jsou výborné...

jablon

Mražení jablíček pro rychlé dezerty

od Jitka Chvapilova
16.4.2025
0

Mražení jablíček je vynikající způsob, jak mít po ruce čerstvé ovoce pro přípravu rychlých dezertů. Tento proces je jednoduchý a...

Další příspěvek
Closeup shot of red chili peppers on a pot

Pěstování zeleniny také pro okrasu

plamének

Jak na pěstování květin pro cut-flower aranžmá

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

3 × 4 =

Mohlo by vás zajímat

bílé víno

Třezalkové víno

4.11.2020
halezie

Halézie: To jsou malé i velké okrasné keře a stromy do zahrady

5.6.2021
jarni kvetiny

Jarní trvalky do vázy. Které jsou vhodné k řezu

8.3.2022

Populární články

  • clematis

    Jak rozmnožit plamének? Existují celkem tři snadné způsoby

    4 sdílení
    Sdílet 0 Tweet 0
  • Hnojení kávovou sedlinou: Kde se nehodí a kde naopak nahradí to průmyslové

    6 sdílení
    Sdílet 0 Tweet 0
  • Vajgélii můžete upravovat řezem až do poloviny července. Doporučujeme to však neodkládat

    13 sdílení
    Sdílet 0 Tweet 0
  • Když listy česneku žloutnou, nebývá odhalení příčiny těžké. Pomůžeme vám s tím a poradíme se zásahem

    1 sdílení
    Sdílet 0 Tweet 0
  • Dnes již můžeme pěstovat gerbery na naší zahrádce

    1 sdílení
    Sdílet 0 Tweet 0

Přidejte si Sazenicka.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Přidat na Seznam.cz

© 2017-2021 sazenicka.cz - Všechna práva vyhrazena

Vítejte zpět!

Níže se přihlaste do vašeho účtu

Zapomněli jste heslo?

Načtěte vaše heslo

Vložte prosím vaše uživatelské jméno nebo email pro reset hesla

Přihlášení

Přidat nový playlist

Žádný výsledek
Zobrazit všechny výsledky
  • Pěstování dle druhu
    • Bylinky
    • Houby
    • Keře
    • Luštěniny
    • Ovoce
    • Půda
    • Rostliny
    • Stromy
    • Zelenina
  • Pěstování dle místa
    • Pěstování na balkóně a terase
    • Pěstování na zahradě
    • Pěstování v interiéru
  • Praktické tipy
    • Dekorace a prvky na zahradu
    • Pergoly a zahradní domky
    • Škůdci a choroby
    • Užiteční živočichové
  • Recepty
  • Rady a návody

© 2017-2021 sazenicka.cz - Všechna práva vyhrazena