Magazín, portál o zahradničení a pěstování
Žádný výsledek
Zobrazit všechny výsledky
  • Přihlásit se
  • Pěstování dle druhu
    • Bylinky
    • Houby
    • Keře
    • Luštěniny
    • Ovoce
    • Půda
    • Rostliny
    • Stromy
    • Zelenina
  • Pěstování dle místa
    • Pěstování na balkóně a terase
    • Pěstování na zahradě
    • Pěstování v interiéru
  • Praktické tipy
    • Dekorace a prvky na zahradu
    • Pergoly a zahradní domky
    • Škůdci a choroby
    • Užiteční živočichové
  • Recepty
  • Rady a návody
  • Pěstování dle druhu
    • Bylinky
    • Houby
    • Keře
    • Luštěniny
    • Ovoce
    • Půda
    • Rostliny
    • Stromy
    • Zelenina
  • Pěstování dle místa
    • Pěstování na balkóně a terase
    • Pěstování na zahradě
    • Pěstování v interiéru
  • Praktické tipy
    • Dekorace a prvky na zahradu
    • Pergoly a zahradní domky
    • Škůdci a choroby
    • Užiteční živočichové
  • Recepty
  • Rady a návody
Žádný výsledek
Zobrazit všechny výsledky
Magazín, portál o zahradničení a pěstování
Žádný výsledek
Zobrazit všechny výsledky
Úvod Ovoce Zpracování a uchování ovoce

Zavařování ovoce s medem pro zimu

sazenicka.cz od sazenicka.cz
11.1.2024
v Ovoce, Zpracování a uchování ovoce
Doba čtení: 2 minut čtení
A A
0
Zavařování ovoce s medem pro zimu

Zavařování ovoce s medem je skvělý způsob, jak si užít chutě ovoce i během zimních měsíců. Tato metoda konzervace kombinuje přírodní sladkost medu s výživnými benefity čerstvého ovoce, vytvářející zdravou a chutnou zásobu na zimu.

Výběr ovoce a medu

Pro zavařování můžete použít téměř jakékoli ovoce, jako jsou jablka, hrušky, švestky, jahody nebo borůvky. Důležité je vybrat kvalitní, zralé ovoce bez známek poškození. Med by měl být kvalitní, ideálně od místního včelaře, což zaručí nejlepší chuť a kvalitu.

Příprava ovoce

Ovoce nejprve důkladně umyjte, odstraňte jádřince a nakrájejte na požadovanou velikost. U některých druhů ovoce, jako jsou jablka nebo hrušky, můžete ponechat slupku, která dodá další chutě a živiny.

Vaření ovoce s medem

V hrnci smíchejte ovoce s medem. Množství medu závisí na vaší preferované sladkosti a druhu ovoce. Přidejte trochu vody nebo ovocné šťávy, aby se zabránilo připálení, a pomalu vařte. Ovoce by mělo být měkké, ale ne rozvařené.

Sterilizace a plnění sklenic

Mezitím sterilizujte skleněné zavařovací nádoby ve vodní lázni nebo v troubě. Hotové ovocné směsi pak rozdělte do připravených sklenic, pevně uzavřete a nechte vychladnout.

Skladování a použití

Uchovávejte zavařené ovoce na chladném, tmavém místě. Po otevření skladujte v chladničce a spotřebujte do několika týdnů. Zavařené ovoce s medem je skvělé jako přísada do jogurtu, na pečivo, do müsli nebo jako základ pro dezerty.

Zavařování ovoce s medem nabízí zdravou a chutnou alternativu k tradičním zavařeninám. Med dodává jemnou sladkost a zdravotní přínosy, což činí tento způsob konzervace ideálním pro ty, kteří hledají přírodnější a zdravější možnosti.

Štítky: domácí výrobainformace o ovocimedovoceuchování ovocezavařovánízavařování medemzavařování ovocezimazpracování ovoce
SdíletTweetPin
sazenicka.cz

sazenicka.cz

Jako redakce portálu sazenicka.cz přinášíme pro naše čtenáře články, informace zejména pro milovníky pěstování a zahradničení. Připravili jsme rovněž databázi rostlin, kterou pro vás pravidelně aktualizujeme.

Podobné články

ovocny

Příprava ovocných kompotů z čerstvého ovoce

od Jitka Chvapilova
16.4.2025
0

Příprava ovocných kompotů z čerstvého ovoce je ideálním způsobem, jak si zachovat chuť léta po celý rok. Kompoty jsou výborné...

jablon

Mražení jablíček pro rychlé dezerty

od Jitka Chvapilova
16.4.2025
0

Mražení jablíček je vynikající způsob, jak mít po ruce čerstvé ovoce pro přípravu rychlých dezertů. Tento proces je jednoduchý a...

Další příspěvek
Ovocný cheesecake: zimní dezertové recepty

Ovocný cheesecake: zimní dezertové recepty

Ovocné scones: zimní pečení s ovocem

Ovocné scones: zimní pečení s ovocem

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

twenty − one =

Mohlo by vás zajímat

strom řezat

Předjaří ve znamení prořezávání stromků a keřů. Jak na to a na co si dát pozor?

23.1.2022
nashi hruska

Podlehli jste chuti nashi? Asijskou hrušeň můžete pěstovat na své zahradě

23.1.2022
pokojové rostliny t

Pokojové rostliny – přírodní čističe vzduchu. Pohltí toxické látky u vás doma

7.12.2020

Populární články

  • clematis

    Jak rozmnožit plamének? Existují celkem tři snadné způsoby

    4 sdílení
    Sdílet 0 Tweet 0
  • Hnojení kávovou sedlinou: Kde se nehodí a kde naopak nahradí to průmyslové

    6 sdílení
    Sdílet 0 Tweet 0
  • Vajgélii můžete upravovat řezem až do poloviny července. Doporučujeme to však neodkládat

    13 sdílení
    Sdílet 0 Tweet 0
  • Když listy česneku žloutnou, nebývá odhalení příčiny těžké. Pomůžeme vám s tím a poradíme se zásahem

    1 sdílení
    Sdílet 0 Tweet 0
  • Dnes již můžeme pěstovat gerbery na naší zahrádce

    1 sdílení
    Sdílet 0 Tweet 0

Přidejte si Sazenicka.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Přidat na Seznam.cz

© 2017-2021 sazenicka.cz - Všechna práva vyhrazena

Vítejte zpět!

Níže se přihlaste do vašeho účtu

Zapomněli jste heslo?

Načtěte vaše heslo

Vložte prosím vaše uživatelské jméno nebo email pro reset hesla

Přihlášení

Přidat nový playlist

Žádný výsledek
Zobrazit všechny výsledky
  • Pěstování dle druhu
    • Bylinky
    • Houby
    • Keře
    • Luštěniny
    • Ovoce
    • Půda
    • Rostliny
    • Stromy
    • Zelenina
  • Pěstování dle místa
    • Pěstování na balkóně a terase
    • Pěstování na zahradě
    • Pěstování v interiéru
  • Praktické tipy
    • Dekorace a prvky na zahradu
    • Pergoly a zahradní domky
    • Škůdci a choroby
    • Užiteční živočichové
  • Recepty
  • Rady a návody

© 2017-2021 sazenicka.cz - Všechna práva vyhrazena