koule bylinky

Recept na masové koule s bylinkovou omáčkou

Tento lahodný a jednoduchý pokrm využijete jak na oběd, tak na sytější večeři. A když talíř pěkně nazdobíte, získáte si pro své kuchařské umění i děti.

Suroviny

  • 0,5 kg mletého masa (nejlépe vepřového a hovězího),
  • strouhanku,
  • 1 vejce,
  • sůl, pepř podle chuti,
  • olej,
  • 1 velkou cibuli,
  • 3 stroužky česneku,
  • 2 lžíce hladké mouky,
  • špetka červené mleté papriky,
  • 200 ml vody nebo vývaru,
  • 5 lžic rajčatového protlaku,
  • bylinky – tymián, rozmarýn, šalvěj, estragon.

Postup

Nejprve si připravíme masové koule. Maso smícháme se strouhankou, vejcem, solí a pepřem a vytvarujeme koule, které se nám vejdou do dlaně. Opečeme je na oleji ze všech stran, aby se maso zatáhlo, a odložíme stranou. Pustíme se do přípravy omáčky. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme na plátky nakrájený česnek, zaprášíme hladkou moukou a červenou mletou paprikou. Krátce restujeme a přidáme vodu nebo vývar. Nakonec do omáčky přidáme rajčatový protlak. Nyní přendáme masové koule do pekáčku a zalijeme omáčkou, přidáme bylinky, které můžeme ponechat vcelku, lépe se nám na konci pečení vyndají. Celý pokrm pečeme ještě asi 45 minut v troubě na 180 °C.

Podáváme s rýží, možné jsou i těstoviny nebo bramborová kaše.

Přinášíme rady, tipy a informace pro všechny zahrádkáře a milovníky pěstování. sazenicka.cz

Zanechte komentář