Magazín, portál o zahradničení a pěstování
Žádný výsledek
Zobrazit všechny výsledky
  • Přihlásit se
  • Pěstování dle druhu
    • Bylinky
    • Houby
    • Keře
    • Luštěniny
    • Ovoce
    • Půda
    • Rostliny
    • Stromy
    • Zelenina
  • Pěstování dle místa
    • Pěstování na balkóně a terase
    • Pěstování na zahradě
    • Pěstování v interiéru
  • Praktické tipy
    • Dekorace a prvky na zahradu
    • Pergoly a zahradní domky
    • Škůdci a choroby
    • Užiteční živočichové
  • Recepty
  • Rady a návody
  • Pěstování dle druhu
    • Bylinky
    • Houby
    • Keře
    • Luštěniny
    • Ovoce
    • Půda
    • Rostliny
    • Stromy
    • Zelenina
  • Pěstování dle místa
    • Pěstování na balkóně a terase
    • Pěstování na zahradě
    • Pěstování v interiéru
  • Praktické tipy
    • Dekorace a prvky na zahradu
    • Pergoly a zahradní domky
    • Škůdci a choroby
    • Užiteční živočichové
  • Recepty
  • Rady a návody
Žádný výsledek
Zobrazit všechny výsledky
Magazín, portál o zahradničení a pěstování
Žádný výsledek
Zobrazit všechny výsledky
Úvod Ovoce Zpracování a uchování ovoce

Uchování čerstvých borůvek v medu

Jitka Chvapilova od Jitka Chvapilova
16.4.2025
v Ovoce, Zpracování a uchování ovoce
Doba čtení: 2 minut čtení
A A
0
boruvky

fotografie: pixabay

Uchování čerstvých borůvek v medu je vynikající způsob, jak prodloužit jejich trvanlivost a zároveň získat výživný a chutný doplněk k jídlu. Tato metoda je jednoduchá a efektivní, navíc kombinace borůvek a medu je nejen chutná, ale i plná antioxidantů.

Příprava borůvek a medu

Nejprve je důležité pečlivě vybrat čerstvé borůvky. Měly by být zralé, ale pevné, bez známek plísně nebo poškození. Borůvky důkladně očistěte pod tekoucí vodou a nechte je oschnout. Dále vyberte kvalitní med, ideálně bio med, který je čistý a bez přidaných cukrů.

Vrstvení borůvek a medu

Ve sterilizované sklenici střídavě vrstvěte borůvky a med. Začněte vrstvou borůvek, pokračujte medem a takto opakujte, dokud není sklenice plná. Ujistěte se, že borůvky jsou plně ponořené v medu, což zajistí jejich konzervaci.

med
medfotografie: pixabay

Skladování

Sklenici uzavřete a uchovávejte na chladném a temném místě. Borůvky v medu můžete skladovat několik měsíců. Během skladování dojde k uvolnění šťáv z borůvek, což vytvoří lahodný borůvkový sirup.

Použití borůvek a borůvkového sirupu

Borůvky v medu můžete použít jako topping na palačinky, vločky, nebo jogurt. Borůvkový sirup je skvělý do čaje, na vafle, nebo jako přírodní sladidlo v různých dezertech.

Uchování borůvek v medu je nejen praktickým způsobem, jak si užít jejich chuť po delší dobu, ale také skvělým způsobem, jak přidat extra sladkost a výživu do vašich jídel. Tato metoda je snadná, přírodní a bez potřeby umělých konzervantů.

Štítky: borůvkyborvky medinformace o ovociovoceuchování ovocezimazpracování ovoce
SdíletTweetPin
Jitka Chvapilova

Jitka Chvapilova

Podobné články

ovocny

Příprava ovocných kompotů z čerstvého ovoce

od Jitka Chvapilova
16.4.2025
0

Příprava ovocných kompotů z čerstvého ovoce je ideálním způsobem, jak si zachovat chuť léta po celý rok. Kompoty jsou výborné...

jablon

Mražení jablíček pro rychlé dezerty

od Jitka Chvapilova
16.4.2025
0

Mražení jablíček je vynikající způsob, jak mít po ruce čerstvé ovoce pro přípravu rychlých dezertů. Tento proces je jednoduchý a...

Další příspěvek
cucumbers 849269 1280

Zelenina k výsevu a výsadbě v červnu

jablon

Mražení jablíček pro rychlé dezerty

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

eighteen − 15 =

Mohlo by vás zajímat

deštová voda

Jak si založit zahradu pro úsporu vody

1.5.2025
aloe vera 2623317 1280

Jak pěstovat a využívat aloe vera v zahradě

20.3.2025
Warm summer night in the garden with trendy furniture lights lanterns and candles

Zahradní sestava Girona – hnědá: Komfortní venkovní posezení pro více osob – NYNÍ SLEVA 54 %

2.2.2025

Populární články

  • clematis

    Jak rozmnožit plamének? Existují celkem tři snadné způsoby

    4 sdílení
    Sdílet 0 Tweet 0
  • Hnojení kávovou sedlinou: Kde se nehodí a kde naopak nahradí to průmyslové

    6 sdílení
    Sdílet 0 Tweet 0
  • Vajgélii můžete upravovat řezem až do poloviny července. Doporučujeme to však neodkládat

    13 sdílení
    Sdílet 0 Tweet 0
  • Když listy česneku žloutnou, nebývá odhalení příčiny těžké. Pomůžeme vám s tím a poradíme se zásahem

    1 sdílení
    Sdílet 0 Tweet 0
  • Dnes již můžeme pěstovat gerbery na naší zahrádce

    1 sdílení
    Sdílet 0 Tweet 0

Přidejte si Sazenicka.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Přidat na Seznam.cz

© 2017-2021 sazenicka.cz - Všechna práva vyhrazena

Vítejte zpět!

Níže se přihlaste do vašeho účtu

Zapomněli jste heslo?

Načtěte vaše heslo

Vložte prosím vaše uživatelské jméno nebo email pro reset hesla

Přihlášení

Přidat nový playlist

Žádný výsledek
Zobrazit všechny výsledky
  • Pěstování dle druhu
    • Bylinky
    • Houby
    • Keře
    • Luštěniny
    • Ovoce
    • Půda
    • Rostliny
    • Stromy
    • Zelenina
  • Pěstování dle místa
    • Pěstování na balkóně a terase
    • Pěstování na zahradě
    • Pěstování v interiéru
  • Praktické tipy
    • Dekorace a prvky na zahradu
    • Pergoly a zahradní domky
    • Škůdci a choroby
    • Užiteční živočichové
  • Recepty
  • Rady a návody

© 2017-2021 sazenicka.cz - Všechna práva vyhrazena