Magazín, portál o zahradničení a pěstování
Žádný výsledek
Zobrazit všechny výsledky
  • Přihlásit se
  • Pěstování dle druhu
    • Bylinky
    • Houby
    • Keře
    • Luštěniny
    • Ovoce
    • Půda
    • Rostliny
    • Stromy
    • Zelenina
  • Pěstování dle místa
    • Pěstování na balkóně a terase
    • Pěstování na zahradě
    • Pěstování v interiéru
  • Praktické tipy
    • Dekorace a prvky na zahradu
    • Pergoly a zahradní domky
    • Škůdci a choroby
    • Užiteční živočichové
  • Recepty
  • Rady a návody
  • Pěstování dle druhu
    • Bylinky
    • Houby
    • Keře
    • Luštěniny
    • Ovoce
    • Půda
    • Rostliny
    • Stromy
    • Zelenina
  • Pěstování dle místa
    • Pěstování na balkóně a terase
    • Pěstování na zahradě
    • Pěstování v interiéru
  • Praktické tipy
    • Dekorace a prvky na zahradu
    • Pergoly a zahradní domky
    • Škůdci a choroby
    • Užiteční živočichové
  • Recepty
  • Rady a návody
Žádný výsledek
Zobrazit všechny výsledky
Magazín, portál o zahradničení a pěstování
Žádný výsledek
Zobrazit všechny výsledky
Úvod Recepty

Houby v olivovém oleji vám připomenou Itálii

Markéta Hubáčková od Markéta Hubáčková
8.6.2020
v Recepty
Doba čtení: 2 minut čtení
A A
0
houby v oleji

Jak zpracovat houby tak, aby co nejdéle vydržely? Jednou z možností je právě naložit je do olivového oleje.

Co budete potřebovat

Na cca 2 skleničky hub si připravte:

– cca 0,5 kg menších hub (hříbky, suchohřiby, žampiony, lišky apod.),

– 250 ml olivového oleje (nejlépe v kvalitě extra virgin),

– 5 čajových lžiček soli,

– 5 stroužků česneku,

– 150 ml bílého vinného octa,

– 500 ml vody.

A jak postupujeme

Houby očistíme, popř. omyjeme ve studené vodě. Poté nakrájíme na větší kousky. Mezitím ve větším hrnci přivedeme k varu asi 0,5 l vody, do které jsme přidali ocet a sůl. Pak přidáme houby, které necháme přejít varem, ale pak ihned hrnec odstavíme a houby necháme v nálevu vychladnout. Vychladnuté houby slijeme do cedníku a necháme okapat. Pak je rozprostřeme na plech pokrytý pečicím papírem a necháme oschnout, nejlépe přes noc. Druhý den je naplníme do sklenic. Mezitím oloupeme česnek a nakrájíme jej na plátky. Pak jej opatrně podusíme na olivovém oleji, dokud nezíská světle žlutou/medovou barvu. Pozor: nesmí zhořknout. Olejem s česnekem zalijeme houby ve sklenicích tak, aby byly zcela zality. (Nestačí-li nám olej, ohřejeme ještě další a dolijeme.) Sklenice uzavřeme a skladujeme v temnu a chladu.

Vyzkoušíte také tento italský předkrm?

 

TIP:

 
Vše pro domácnost, domácí potřeby, dekoraci a mnoho dalšího můžete zakoupit ZDE
 

Přinášíme rady, tipy a informace pro všechny zahrádkáře a milovníky pěstování. sazenicka.cz

Štítky: houby v nálevuhouby v olejihouby v olivovém olejirecepty na houby
SdíletTweetPin
Markéta Hubáčková

Markéta Hubáčková

Jsem maminka dvou dětí – školačky a předškoláka, se kterými ráda podnikám výlety do přírody i za kulturou. Společně sbíráme bylinky po lesích i loukách, některé pěstujeme na zahrádce. Kromě toho se snažíme pěstovat zeleninu a okrasné květiny, miluju zejména růže. Ostatní pěstitelské tipy získávám zejména od obou babiček. Kromě psaní článků píšu také povídky a básničky, čímž si alespoň částečně plním svůj dětský sen – stát se spisovatelkou.

Podobné články

zazvor krajeny

Jak na pěstování zázvoru a jeho využití

od Jitka Chvapilova
1.4.2025
0

Zázvor (Zingiber officinale) je tropická rostlina známá po celém světě pro své aromatické oddenky s výraznou chutí a širokým spektrem...

kecup

Jak pěstovat a zpracovávat rajčata pro výrobu domácího kečupu

od Jitka Chvapilova
30.3.2025
0

Rajčata patří mezi nejoblíbenější a nejčastěji pěstovanou zeleninu na zahrádkách i balkonech. Jsou nejen chutná, ale také bohatá na vitaminy,...

Další příspěvek
mrtví strom

Jak zachránit stromek, který skoro zašel

trnka

Trnkový likér je bohatý na vitamíny

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

two + 4 =

Mohlo by vás zajímat

josta wikiepdia

Josta je ovoce pro absolutní zahradnické začátečníky

8.6.2020
levandulové mýdlo

Vyrobte si úžasná domácí mýdla! Jsou výživná a hydratují pokožku

8.6.2020
maliny

Jak na pěstování bobulovin a drobného ovoce

24.3.2025

Populární články

  • clematis

    Jak rozmnožit plamének? Existují celkem tři snadné způsoby

    4 sdílení
    Sdílet 0 Tweet 0
  • Hnojení kávovou sedlinou: Kde se nehodí a kde naopak nahradí to průmyslové

    6 sdílení
    Sdílet 0 Tweet 0
  • Když listy česneku žloutnou, nebývá odhalení příčiny těžké. Pomůžeme vám s tím a poradíme se zásahem

    1 sdílení
    Sdílet 0 Tweet 0
  • Vajgélii můžete upravovat řezem až do poloviny července. Doporučujeme to však neodkládat

    13 sdílení
    Sdílet 0 Tweet 0
  • Dnes již můžeme pěstovat gerbery na naší zahrádce

    1 sdílení
    Sdílet 0 Tweet 0

Přidejte si Sazenicka.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Přidat na Seznam.cz

© 2017-2021 sazenicka.cz - Všechna práva vyhrazena

Vítejte zpět!

Níže se přihlaste do vašeho účtu

Zapomněli jste heslo?

Načtěte vaše heslo

Vložte prosím vaše uživatelské jméno nebo email pro reset hesla

Přihlášení

Přidat nový playlist

Žádný výsledek
Zobrazit všechny výsledky
  • Pěstování dle druhu
    • Bylinky
    • Houby
    • Keře
    • Luštěniny
    • Ovoce
    • Půda
    • Rostliny
    • Stromy
    • Zelenina
  • Pěstování dle místa
    • Pěstování na balkóně a terase
    • Pěstování na zahradě
    • Pěstování v interiéru
  • Praktické tipy
    • Dekorace a prvky na zahradu
    • Pergoly a zahradní domky
    • Škůdci a choroby
    • Užiteční živočichové
  • Recepty
  • Rady a návody

© 2017-2021 sazenicka.cz - Všechna práva vyhrazena