knedlíky

Kynuté ostružinové knedlíky. Sladké potěšení pro celou rodinu

Sladká jídla chutnají především dětem a pak také starším lidem. Takže potomkům i babičce nebo dědečkovi, kteří přijdou na návštěvu, naservírujte tyto úžasné kynuté ostružinové knedlíky.

Co budete potřebovat

ostružiny 300x200 - Kynuté ostružinové knedlíky. Sladké potěšení pro celou rodinu

Ostružiny

Na cca 20 knedlíků budete potřebovat:

  • 500 g hrubé mouky,
  • 20 g (půl kostky) droždí,
  • trošku cukru,
  • 200 ml teplého mléka,
  • 1 vejce,
  • 60 ostružin (mražených),
  • moučkový cukr, smetanu na podávání,
  • lístek máty nebo meduňky na ozdobu.

Postup

Nejprve si zadělejte kynuté těsto. Do misky nasypte mouku, uprostřed udělejte důlek a do něj rozdrobte droždí, které zasypete troškou cukru a zalijete troškou teplého mléka. Jakmile vzejde kvásek, přidáte do mísy vejce a zbytek mléka. Zadělejte těsto tak, aby se nelepilo ke stěnám misky. Nechte jej pod utěrkou asi hodinu kynout. Mezitím si vyndejte ostružiny z mrazáku, aby povolily, ale nerozmrazily se úplně. Po hodině vyndejte těsto z misky a nechte dokynout na vále. Dejte vařit vodu. Než se voda začne vařit, rozdělte těsto na 20 kousků, které ručně vytvarujte do placičky, do níž zabalíte vždy 3 ostružiny. Vytvarujte knedlíky. Vložte do vařící vody a vařte asi 10 minut. Podávejte posypané moučkovým cukrem, přelité smetanou a ozdobené lístkem máty nebo meduňky.

Přinášíme rady, tipy a informace pro všechny zahrádkáře a milovníky pěstování. sazenicka.cz

Profilový obrázek

Jsem maminka dvou dětí – školačky a předškoláka, se kterými ráda podnikám výlety do přírody i za kulturou. Společně sbíráme bylinky po lesích i loukách, některé pěstujeme na zahrádce. Kromě toho se snažíme pěstovat zeleninu a okrasné květiny, miluju zejména růže. Ostatní pěstitelské tipy získávám zejména od obou babiček. Kromě psaní článků píšu také povídky a básničky, čímž si alespoň částečně plním svůj dětský sen – stát se spisovatelkou.

Každý den můžete do své e-mailové schránky zdarma dostávat přehled aktuálních článků

Zanechte komentář