Salátů není nikdy dost. A co si pro jednou připravit jeden svěží, který se přes noc krásně rozleží, vstřebá veškeré chutě, a navíc vypadá jednoduše skvěle? Taková snídaně je pak bez nadsázky hodná zámeckého pána. Pojďte si spolu s námi připravit vrstvený slezský salát.
Jde o recept, jehož prapůvod lze vysledovat někam do Polska. Je hodně zjednodušený pro moderní kuchařky, ale pokud se v kuchyni otáčíte rádi, klidně si udělejte všechno pěkně postaru – celer pěkně uvařte doměkka apod. Jde o salát zcela bez koření, oblíbená, dokonale propojená chuť, pochází pouze z ingrediencí, uspořádaných ve vrstvách a pokrytých majonézou. Kdo neochutnal, neuvěří. A kdo ochutnal – no, napovězme, že nejspíš nezůstane jen u jednoho opakování receptu.
Porce je určena pro 5-6 lidí a recept můžeme zároveň zařadit do kategorie snadné a levné. Tak co říkáte, už jsme vás dostatečně navnadili?
Vrstvený slezský salát – recept
Ingredience:
- 1 sklenice konzervovaného celeru
- 4 vařená vejce
- 3-4 jablka
- 1 plechovka ananasu
- 1 plechovka kukuřice
- několik plátků šunky
- 1 pórek
- 1 velká sklenice majonézy
Postup:
Celer zbavený nálevu nasypte na dno velké (nejlépe skleněné) mísy. Lehce ho zakryjte majonézou. Vejce uvařte natvrdo, nakrájejte na kostky a nasypte na celer a opět lehce pokryjte majonézou. Jablka oloupejte, nakrájejte na kostičky a proveďte stejný postup. Vše opakujte až do vypotřebování ingrediencí v tomto doporučeném pořadí:
- vařený celer
- majonézová vrstva
- vařená vejce
- majonézová vrstva
- jablka na kostky
- majonézová vrstva
- ananas nakrájený na kostky
- majonézová vrstva
- kukuřice bez nálevu
- majonézová vrstva.
- pokrájená šunka
- poslední vrstva majonézy
- kolečka pórku
Dobře zakryjte fólií a nechte celou noc odpočívat v lednici. Následující den servírujte s pečivem. Vrstvený slezský salát chutná jednoduše skvěle!
TIP:
Vše pro domácnost, domácí potřeby, dekoraci a mnoho dalšího můžete zakoupit ZDE
Přinášíme rady, tipy a informace pro všechny zahrádkáře a milovníky pěstování. sazenicka.cz