Bylinky jsou na zahradách pěstovány díky svému silnému aroma a chuti. Bylinky můžeme pěstovat v květináčích, nejrůznějších nádobách i ve volné půdě. Bylinky jsou skvělým přírodním ochucovadlem, které dodají každému jídlu identickou chuť. Mají navíc mnoho léčivých vlastností, které jsou jim přiřazovány po dlouhá staletí.
Bylinky jako koření se používají k vylepšení chutí a dodání identické vůně pokrmů. Používají se rovněž ke konzervaci potravin. Můžeme je používat čerstvé nebo sušené či zamrazené. V této podobě se může připravit jeden druh koření nebo směs koření, dodávající vašemu pokrmu nezaměnitelnou chuť a aroma.
Z bylinek se dají připravit nejrůznější kořenící směsi. Koření se nepoužívá samostatně, ale často spolu s jinými druhy bylinek a rostlin. Proto se vyrábí nejrůznější směsi koření, vhodné pro konkrétní typ jídla. Nejčastěji používáme směs koření pro ryby, guláše, pečená masa, omáčky apod.
Přidejte si Sazeničku na své sociální sítě a mějte po ruce svého online rádce, který vás naučí připravit nejrůznější kořenící směsi pro dochucení vašich oblíbených jídel. Rozmanitá chuť koření udělá z vaší kuchyně ráj pro chuťové buňky.