Magazín, portál o zahradničení a pěstování
Žádný výsledek
Zobrazit všechny výsledky
  • Přihlásit se
  • Pěstování dle druhu
    • Bylinky
    • Houby
    • Keře
    • Luštěniny
    • Ovoce
    • Půda
    • Rostliny
    • Stromy
    • Zelenina
  • Pěstování dle místa
    • Pěstování na balkóně a terase
    • Pěstování na zahradě
    • Pěstování v interiéru
  • Praktické tipy
    • Dekorace a prvky na zahradu
    • Pergoly a zahradní domky
    • Škůdci a choroby
    • Užiteční živočichové
  • Recepty
  • Rady a návody
  • Pěstování dle druhu
    • Bylinky
    • Houby
    • Keře
    • Luštěniny
    • Ovoce
    • Půda
    • Rostliny
    • Stromy
    • Zelenina
  • Pěstování dle místa
    • Pěstování na balkóně a terase
    • Pěstování na zahradě
    • Pěstování v interiéru
  • Praktické tipy
    • Dekorace a prvky na zahradu
    • Pergoly a zahradní domky
    • Škůdci a choroby
    • Užiteční živočichové
  • Recepty
  • Rady a návody
Žádný výsledek
Zobrazit všechny výsledky
Magazín, portál o zahradničení a pěstování
Žádný výsledek
Zobrazit všechny výsledky
Úvod Recepty

Vyrobte si domácí wasabi pesto. Hodí se na těstoviny i noky

Markéta Hubáčková od Markéta Hubáčková
8.6.2020
v Recepty
Doba čtení: 2 minut čtení
A A
0
Wasabi kořen

Zdroj foto: upload.wikimedia.org

Milujete těstoviny a k nim nejrůznější druhy pesta? Pak si zkuste vyrobit domácí wasabi pesto a uvidíte, že budete mít další, novou příchuť.

Co budete na wasabi pesto potřebovatpokrm wasabi

Na wasabi pesto se vám budou hodit tyto suroviny:

  • 2 hrsti čerstvých listů wasabi (buď koupených, nebo vypěstovaných na vaší zahrádce),
  • 2 hrsti čerstvých listů křenu,
  • 1 kořen wasabi nebo 1 kořen křenu,
  • ¼ šálku oleje (hodí se olivový),
  • 1 čajová lžička soli.

Poznámka: Jestliže nemáte dostatek listů wasabi, můžete je nahradit listy křenu.

Jaký je postup

Listy a kořeny, které sbíráte z vlastní zahrádky, sbírejte opatrně, abyste nepoškodili celou rostlinu. Poté omyté listy kořeny rozemelte v mlýnku na maso. Celou směs promíchejte s olejem. Nakonec osolte a důkladně promíchejte. Aby vám pesto dlouho vydrželo, je potřeba jej sterilizovat. Malé skleničky naplňte pestem a sterilujte v zavařovacím hrnci asi 30 minut při 85 °C.

Skladování a konzumování

Skleničky skladujte na chladném a temném místě. Tak vydrží i několik let. Otevřenou skleničku skladujte raději v chladničce a spotřebujte do 14 dnů. Hodí se na špagety, těstoviny i noky.

 

TIP:

 
Vše pro domácnost, domácí potřeby, dekoraci a mnoho dalšího můžete zakoupit ZDE
 

Přinášíme rady, tipy a informace pro všechny zahrádkáře a milovníky pěstování. sazenicka.cz

Štítky: domácí pestodomácí wasabiwasabi pesto
SdíletTweetPin1
Markéta Hubáčková

Markéta Hubáčková

Jsem maminka dvou dětí – školačky a předškoláka, se kterými ráda podnikám výlety do přírody i za kulturou. Společně sbíráme bylinky po lesích i loukách, některé pěstujeme na zahrádce. Kromě toho se snažíme pěstovat zeleninu a okrasné květiny, miluju zejména růže. Ostatní pěstitelské tipy získávám zejména od obou babiček. Kromě psaní článků píšu také povídky a básničky, čímž si alespoň částečně plním svůj dětský sen – stát se spisovatelkou.

Podobné články

zazvor krajeny

Jak na pěstování zázvoru a jeho využití

od Jitka Chvapilova
1.4.2025
0

Zázvor (Zingiber officinale) je tropická rostlina známá po celém světě pro své aromatické oddenky s výraznou chutí a širokým spektrem...

kecup

Jak pěstovat a zpracovávat rajčata pro výrobu domácího kečupu

od Jitka Chvapilova
30.3.2025
0

Rajčata patří mezi nejoblíbenější a nejčastěji pěstovanou zeleninu na zahrádkách i balkonech. Jsou nejen chutná, ale také bohatá na vitaminy,...

Další příspěvek
vanilka

(Ne)známá historie vanilky. Proč se za ni platilo zlatem

kosmatec

Kosmatec je nevšední letnička. Hodí se na balkon a je nenáročný

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

12 − 10 =

Mohlo by vás zajímat

snow 3781262 1280

Jaké jsou nejčastější problémy s domem v zimě

12.1.2025
Skimie japonská

Skimie japonská

4.11.2020
obilovina

Teff, kamut nebo korakán: Vyznejte se v netradičních obilovinách

9.9.2022

Populární články

  • clematis

    Jak rozmnožit plamének? Existují celkem tři snadné způsoby

    4 sdílení
    Sdílet 0 Tweet 0
  • Hnojení kávovou sedlinou: Kde se nehodí a kde naopak nahradí to průmyslové

    6 sdílení
    Sdílet 0 Tweet 0
  • Když listy česneku žloutnou, nebývá odhalení příčiny těžké. Pomůžeme vám s tím a poradíme se zásahem

    1 sdílení
    Sdílet 0 Tweet 0
  • Vajgélii můžete upravovat řezem až do poloviny července. Doporučujeme to však neodkládat

    13 sdílení
    Sdílet 0 Tweet 0
  • Dnes již můžeme pěstovat gerbery na naší zahrádce

    1 sdílení
    Sdílet 0 Tweet 0

Přidejte si Sazenicka.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Přidat na Seznam.cz

© 2017-2021 sazenicka.cz - Všechna práva vyhrazena

Vítejte zpět!

Níže se přihlaste do vašeho účtu

Zapomněli jste heslo?

Načtěte vaše heslo

Vložte prosím vaše uživatelské jméno nebo email pro reset hesla

Přihlášení

Přidat nový playlist

Žádný výsledek
Zobrazit všechny výsledky
  • Pěstování dle druhu
    • Bylinky
    • Houby
    • Keře
    • Luštěniny
    • Ovoce
    • Půda
    • Rostliny
    • Stromy
    • Zelenina
  • Pěstování dle místa
    • Pěstování na balkóně a terase
    • Pěstování na zahradě
    • Pěstování v interiéru
  • Praktické tipy
    • Dekorace a prvky na zahradu
    • Pergoly a zahradní domky
    • Škůdci a choroby
    • Užiteční živočichové
  • Recepty
  • Rady a návody

© 2017-2021 sazenicka.cz - Všechna práva vyhrazena