broskev

Jak správně grilovat broskve? Proces je velmi jednoduchý

Pokud popřemýšlíte o svých oblíbených druzích ovoce, broskve budou v žebříčku určitě hodně vysoko. Toto voňavé, sladké ovoce je k dispozici po celý rok (ale co si budeme povídat, v zimě jsou příliš drahé a ne moc chutné), avšak domácí broskve, ze kterých se můžeme těšit celé léto, jsou nejlepší. Když se jich ale urodí hodně najednou, můžeme mít problém s jejich využitím. Marmeláda, zavařeniny, zmrzliny, dezerty – na co ještě je použít?

Léto je nejen obdobím broskví, ale také obdobím grilování. Proč to tedy nespojit? Grilování broskví zesiluje jejich příjemnou sladkost a přidává bohatou kouřovou chuť a krémovou texturu. Pokud jste ještě nikdy nezkusili grilovat broskve, nemějte strach. Tento proces je jednoduchý. Přečtěte si další informace o umění grilování broskví.

Výběr broskví pro grilování

Grilování broskve změkčuje, takže si vyberte mírně pevnou (ale už dost sladkou) broskev. Při výběru broskví hledejte tyto charakteristiky:

  1. Domácí broskve jsou nejlepší. Pokud nemáte své vlastní broskve, kupte je například z farmářského trhu nebo od lokálních pěstitelů. Projeví se to na chuti broskví.
  2. Broskve by měly mít krásnou ovocnou vůni. Broskev může mít nádhernou růžovo-červenou barvu, ale pokud chybí chuť a vůně, je to k ničemu. Barva se liší podle odrůdy a není dobrým indikátorem chuti nebo zralosti. Místo toho se řiďte vůní broskve.
  3. Lehce broskev stiskněte. Mělo by to jít jen velmi nepatrně.

Grilování broskví

Základní grilování broskví je následující:

  • Pečlivě umyjte broskve.
  • Nakrájejte je na polovinu.
  • Odstraňte pecky.
  • Budeme grilovat na grilovací alobalové fólii, kterou vymažeme máslem.
  • Grilujeme 3 až 4 minuty, nebo až začnou měknout.
  • Pokud chcete, aby broskve měly krásné grilovací značky z rozpálené mříže grilu, umístěte broskve přímo na gril na dobu 2 až 3 minuty.
  • Pečlivě broskve sledujte, protože obsahují cukr, a ten je velmi snadné spálit.

Další nápady na grilování

Pokud vás grilované broskve nadchnou, zkuste i jiné recepty. Například posypte broskve skořicí a podávejte je se zmrzlinou. Nebo je zkuste zakápnout rumem a posypat cukrem. Při grilování se pak vytvoří křupavá kůrčička. A co takhle podávat grilovanou broskev s kuřecími prsíčky nebo se salátem?

 

TIP:

 
Grily, grilovací potřeby a nářadí můžete zakoupit ZDE
 

Přinášíme rady, tipy a informace pro všechny zahrádkáře a milovníky pěstování. sazenicka.cz

Zajímám se o bylinky a alternativní medicínu. Zabývám se tradiční čínskou medicínou, jihoamerických bylinek či klasických českých léčivek. Dalším mým koníčkem je zahrada a pěstování rostlin, nebo právě bylinek. Ráda píšu právě o těchto tématech.

Zanechte komentář

Zavřít