Kynuté šneky s náplní z vlašských ořechů. Po těchto šnecích se doma opravdu jen zapráší. Vyzkoušejte je také.
Co budete potřebovat
Suroviny na cca 30 šneků:
- 450 g polohrubé mouky,
- 1 kostka čerstvého droždí (42 g),
- 50 g cukru,
- 200 ml mléka,
- špetka soli,
- 1 vejce,
- 40 g změklého másla,
- na náplň: 125 g mletých vlašských ořechů, 75 g změklého másla, 20 g
Postup
Mouku prosejeme do mísy a udělám důlek uprostřed. Do důlku rozdrobíme droždí, zasypeme ho trochou cukru a zalijeme trochou teplého mléka. Necháme vzejít kvásek. Potom přidáme zbylé mléko, zbytek cukru, sůl, vejce a změklé máslo a vypracujeme kynuté těsto, aby se nelepilo. Dáme na hodinu kynout do tepla.
Mezitím si připravíme náplň. Smícháme změklé máslo s ořechy a cukrem.
Vykynuté těsto rozdělíme na 2 části, z každé vyválíme plát, který poklademe polovinou náplně. Plát svineme delší stranou dovnitř a nakrájíme na 15 kousků. S druhým plátem uděláme totéž.
Šneky klademe řeznou stranou na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C cca 25 minut.
TIP:
Vše pro domácnost, domácí potřeby, dekoraci a mnoho dalšího můžete zakoupit ZDE
Přinášíme rady, tipy a informace pro všechny zahrádkáře a milovníky pěstování. sazenicka.cz