Bylinková sezóna je v plném proudu, čerstvé bylinky máme neustále k dispozici, ať už ze své zahrádky nebo z divoké přírody. Možností, jak zeleň zpracovat, je mnoho. Zkuste
Slaninová marmeláda: Chcete vyzkoušet něco netradičního, přitom však chuťově jednoduše dokonalého? Spotřebujte svoje loňské zásoby cibule, přidejte k nim ještě několik dalších prověřených ingrediencí a
Kombuchový ocet – ať už lihový, vinný nebo třeba jablečný – do kuchyně neodmyslitelně patří. Mnoha jídlům dodává tu správnou chuť, podporuje využitelnost některých živin
Feferonkové pesto: Dezinfekce ústní dutiny dostává s příchodem koronaviru docela nový rozměr. Tvrdí se totiž, že pravidelnou očistou ústních sliznic dokážeme zabránit tomu, aby se
Když se řekne zelenina, vybavíme si nejspíš mrkev, salát nebo okurky. Ovšem naši předci by na stejné místo radili třeba i šruchu zelnou, řeřichu nebo
Kompot z ananasu: návodů není nikdy dost. Nechcete-li pro příště utrácet vysoké sumy za drahé exotické kompoty plné cukru, konzervantů a dalších nechtěných složek, naučte
Dýňová semínka a olej: Dýně už dnes neznamená jen vydlabané strašidlo na Halloween. Dá se výborně zpracovat v kuchyni, kromě dužiny nám dýně dává i
Saturejková sůl není sice tak obvyklá jako jiné bylinkové soli, avšak získá si vás svým aromatem, chutí a nakonec i jednoduchostí přípravy.
Vřes je oblíbená okrasná rostlinka, která nechybí v žádné podzimní dekoraci. Vydrží velmi dlouho. Málokdo už ví, že má také léčivé účinky. Jako léčivka se však