Recepty

slunecnice kvet

Jak využít slunečnice na podzim. Do květinových vazeb a do kuchyně

Slunečnice jsou opravdové královny našich zahrad, už proto, že dorůstají až 3 metrů výšky a jsou prakticky nepřehlédnutelné. Co ale s nimi na podzim? Květy do

svestka

Urodily se vám švestky – aneb co s nimi. Co všechno švestky obsahují a čím vám mohou prospět

Říj 19, 2021Žádné komentáře

Švestky se obvykle urodí jednou za dva roky, ale zato je jich tolik, že často nevíte, co s nimi. Poradíme vám a dozvíte se i to,

jahody

Sezóna melounů končí, uchovejte si její střípky v podobě lahodného sorbetu. Díky tomuto tipu se zaručeně povede

Zář 25, 2021Žádné komentáře

Melounový sorbet: Jen málokterá chuť dokáže charakterizovat tak, jako právě ta melounová. A nezáleží na tom, že se k nám většinou musí dovážet ze zahraničí (byť

bylinkovy ocet

Domácí bylinkový ocet je výborná přísada do jídla

Bylinková sezóna je v plném proudu, čerstvé bylinky máme neustále k dispozici, ať už ze své zahrádky nebo z divoké přírody. Možností, jak zeleň zpracovat, je mnoho. Zkuste

snidane

Dokonalé souznění červené cibule a slaniny – zlato ve skleničce alias slaninová marmeláda vás překvapí

Slaninová marmeláda: Chcete vyzkoušet něco netradičního, přitom však chuťově jednoduše dokonalého? Spotřebujte svoje loňské zásoby cibule, přidejte k nim ještě několik dalších prověřených ingrediencí a

kombucha lahev

Proč si vyrobit kombuchový ocet? K vašemu zažívání je šetrnější a nabídne více zdravotních benefitů

Kombuchový ocet – ať už lihový, vinný nebo třeba jablečný – do kuchyně neodmyslitelně patří. Mnoha jídlům dodává tu správnou chuť, podporuje využitelnost některých živin

chili

Poctivé feferonkové pesto vám pomůže i v boji proti virům

Feferonkové pesto: Dezinfekce ústní dutiny dostává s příchodem koronaviru docela nový rozměr. Tvrdí se totiž, že pravidelnou očistou ústních sliznic dokážeme zabránit tomu, aby se

srucha

Zapomenuté druhy zeleniny, které pozitivně ovlivňují náš metabolismus

Když se řekne zelenina, vybavíme si nejspíš mrkev, salát nebo okurky. Ovšem naši předci by na stejné místo radili třeba i šruchu zelnou, řeřichu nebo

ovoce ananas

Už se nemůžete dočkat zavařovací sezóny? Vyzkoušejte náš báječně exotický kompot z ananasu

Kompot z ananasu: návodů není nikdy dost. Nechcete-li pro příště utrácet vysoké sumy za drahé exotické kompoty plné cukru, konzervantů a dalších nechtěných složek, naučte