Ovoce

jablka spartan

Jak sklízet a skladovat jablka, aby vydržela celou zimu

Říj 03, 2021Žádné komentáře

Jablka jsou plná vitamínů a jsou jedním z mála ovoce, které si můžete uskladnit po celou zimu, a mít tak přísun kvalitních vitamínů a zdraví prospěšných

jahody

Sezóna melounů končí, uchovejte si její střípky v podobě lahodného sorbetu. Díky tomuto tipu se zaručeně povede

Zář 25, 2021Žádné komentáře

Melounový sorbet: Jen málokterá chuť dokáže charakterizovat tak, jako právě ta melounová. A nezáleží na tom, že se k nám většinou musí dovážet ze zahraničí (byť

rybizy

O odkvetlé rybízy se dobře starejte, odvděčí se vám příští rok

Rybíz: Také nedáte dopustit na tyto lahodné plody, plné chuti, vitamínů a antioxidantů? Pak byste měli vědět, jakou péči vaše rybízy potřebují, aby byly i

rybiz

Chcete mít letos bohatou úrodu rybízu? Vyzkoušejte tyto tipy na péči

Černý rybíz: Dnes budeme hovořit o černém rybízu (Ribes nigrum), který patří na našich zahrádkách dlouhodobě k velmi oblíbeným plodinám. Jeho hrozny bobulek už na

zavareniny

Zavřeniny jsou přívětivější sestřičky zavařenin. Tuhle metodu konzervace uplatníte od jara až do podzimu

Účinných metod na konzervaci plodů přírody není nikdy dost. Pokud ovšem hledáte takovou, která vám v natrhaném ovoci či bylinkách pomůže uchovat všechny prospěšné látky,

ovoce ananas

Už se nemůžete dočkat zavařovací sezóny? Vyzkoušejte náš báječně exotický kompot z ananasu

Kompot z ananasu: návodů není nikdy dost. Nechcete-li pro příště utrácet vysoké sumy za drahé exotické kompoty plné cukru, konzervantů a dalších nechtěných složek, naučte

jahody

Zdvojnásobte si letos úrodu jahod

Jahody jsou asi nejlepším ovocem pro děti, ale i na výrobu džemů, marmelád, navíc se dají se sušit i zamrazit. Proč toho tedy nevyužít a

rybiz

Jaké odrůdy rybízů se budou hodit právě na vaši zahradu

Odrůdy rybízů: Rybízy můžeme dělit na rané a pozdní podle doby dozrávání, ale také na červené, bílé a černé podle barvy plodů. Ve všech skupinách

meloun

Pěstování vodních a žlutých melounů v našich podmínkách

Klima se nám stále otepluje, a tak není divu, že i v našich podmínkách můžeme pěstovat druhy ovoce a zeleniny, které by se jinak pěstovaly mnohem