Anýz je lahodné a celkem univerzální koření plné antioxidantů. Ne nadarmo se také pěstuje již přes 2000 let a zmiňuje se o něm i bible.
Agastache je bylina, která v našich zahrádkách stále ještě není příliš známá. Její kvetoucí stonky jsou půvabné, pokud přičichnete, ucítíte vůni lékořice a máty. Je medonosná,
Hledáte přírodní doplněk stravy, který podporuje imunitní systém, pomáhá proti virové i bakteriální nákaze a má tolik antioxidantů, že dokáže potlačovat rakovinotvorné bujení? Pak sáhněte
Snad každá kuchařka má v zásobě několik druhů bylinek, které v její kuchyni zkrátka nesmí chybět. Ukážeme vám, které se ze všeho nejlépe hodí do
Jistě si všichni vybavujete píseň „… purpura na plotně voní…“ a mnozí si i purpuru na Vánoce koupíte nebo ji dostanete od svých blízkých. Ale
Ačkoliv existují přírodní antibiotika, jako je med, cibule nebo česnek, stejně se občas neubráníme antibiotikům „umělým“. Když už vám je ale lékař zodpovědně předepíše, měli
V průběhu historie používali lidé anýz na léčbu nejrůznějších onemocnění. Zelenavá semena Pimpinella anisum byla ve starověkém Řecku a Římě vysoce cennou surovinou a na východě
Také už jste ten název někde slyšeli, ale nedovedli jste si pod ním představit nic konkrétního? Tak my vám jej nejen vysvětlíme, ale naučíme vás