Dá se pěstovat v nádobě i venku na záhonku, a to po celý rok. Latinské označení zimní cibule zní Allium fistulosum. Původně roste na Sibiři,
Jaro je období, kdy se sklízí naťová cibulka. Náš organismus potřebuje po zimě vzpruhu v podobě vitamínů a minerálů, což naťová cibulka bezpochyby splňuje. Navíc patří
Cibule poschoďová, známá také pod názvem cibule prorůstaná, se postará o to, abyste měli na své zahradě taky něco trochu kuriózního. Kromě toho, že hezky
Cibule patří k nejvyužívanější zelenině v domácnosti. Používáme ji jak k vaření, tak také k léčebným účelům. Jsou součástí rodu česnek. Jedná se o stejný rod, který zahrnuje česnek,
Sušené nebo čerstvé, syrové nebo vařené, cibule jsou základní součástí v různých polévkách, salátech, pečivech, pomazánkách, pečených masech… prostě mají nejrůznější využití v kuchyni. Cibule je
Ač se to nezdá, cibule a pažitka jsou velmi blízké příbuzné. Pažitka má totiž cibulovou příchuť a vyrůstá také z malé cibulky. Zelené natě jarní cibulky
O česneku jsme již psali, tak co takhle zkusit si vypěstovat i vlastní cibuli? Není to až tak složité, ale musíte se rozhodnout, zda budete
Cibule je jednou z nejpoužívanějších surovin v naší kuchyni. Ať už je čerstvá nebo sušená, je součástí nejrůznějších pokrmů – najdeme ji v polévkách, salátech, omáčkách, i pečivech.