Celerová nať: Pokud už ji doma máme, nejspíš ji vhodíme tak maximálně do vývaru, případně ty nejmladší listy použijeme jako základ nějaké chutné pomazánky. A
Citróny: Patří do naší domácí lékárničky stejně neodmyslitelně jako třeba máta nebo med. I přesto se však vyplatí podívat se citrónu trochu na zoubek. Vyhnete
Vanilka pravá: Jen málokdo by neznal příjemnou vůni vanilky. Ve skutečnosti je to popínavá orchidej a původ má v Mexiku. Využívá se na například k
Hledáte nějaký nový druh čaj, který by vás oslovil? Zkuste čaj Lapacho, tento čaj je totiž nejen lahodný, ale i léčivý a prospívá při mnoha
Jmelí bílé je od starověku známé jako léčivá rostlina. Používalo se na různé neduhy od zánětu nervů až po degenerativní onemocnění kloubů. Ale můžete si
Bylinky na horečku: Nachlazení, ale i angína či chřipka je provázena často vysokou teplotou. Zvýšená teplota je projev nemoci, který nám není příjemný, ale zároveň
Právě dozrávají oranžové plody rakytníku, a tak by bylo škoda je nevyužít na výrobu marmelád, tinktur, likérů apod. Dnes si vyrobíme jednoduchý likér z rakytníku.
Příroda se zlehka ukládá ke spánku, listí se zabarvuje a pro houbaře nastává vrchol sezóny. Typická houba věstící přicházející podzim je václavka, u nás se
Mišpule je okrasný zahradní stromek, na kterém uzrávají plody na první pohled až exotického vzhledu. Mnoho z vás si jistě kladlo otázku, jestli jsou jedlé. Potěšit