Jmelí bílé je od starověku známé jako léčivá rostlina. Používalo se na různé neduhy od zánětu nervů až po degenerativní onemocnění kloubů. Ale můžete si
Bylinky na horečku: Nachlazení, ale i angína či chřipka je provázena často vysokou teplotou. Zvýšená teplota je projev nemoci, který nám není příjemný, ale zároveň
Právě dozrávají oranžové plody rakytníku, a tak by bylo škoda je nevyužít na výrobu marmelád, tinktur, likérů apod. Dnes si vyrobíme jednoduchý likér z rakytníku.
Příroda se zlehka ukládá ke spánku, listí se zabarvuje a pro houbaře nastává vrchol sezóny. Typická houba věstící přicházející podzim je václavka, u nás se
Mišpule je okrasný zahradní stromek, na kterém uzrávají plody na první pohled až exotického vzhledu. Mnoho z vás si jistě kladlo otázku, jestli jsou jedlé. Potěšit
Podzimní plody: Mnoho plodů dozrává právě na podzim a my je můžeme skvěle využít. Stanou se cennou zásobárnou přírodního léčiva, plnou vitamínů, minerálů, tříslovin a
Podzimní recepty: Teplé a slunečné léto střídá barevný a chladnější podzim. Když začíná chladno zalézat za nehty, dostáváme chuť na jídla, které nás zahřejí. Saháme
A nyní nemáme na mysli ani tak slivovici, která jistě může dezinfikovat, ale opravdu plody, které se právě teď na podzim sbírají. Jak nám mohou
Brusinky si každý vybaví jako malé červené kuličky plné zdraví. U nás na ně v přírodě nenarazíte, ale i tak lze mít brusinky po celý rok